Zoeken
  • Sofie

EXPO Made by children

De expo 'Made by children. Kinderarbeid vandaag, vroeger en nu' liep tot januari 2018 in het MIAT. De woorden van Sofie werkte mee aan het realiseren van hele tentoonstellingsproject, van communicatie tot de publicatie.


De woorden van Sofie was vanuit het museum heel nauw verbonden bij het tot stand komen van deze tentoonstelling.


Zo stond ik in voor de eindredactie van de Nederlandstalige museumteksten en zorgde ik voor de contacten met de vertalers voor de Franse en Engelse vertalingen. Ik ontwikkelde het communicatieplan en voerde het mee uit. Dat gaat van het schrijven van teksten voor folders, advertenties, website ... tot het spreidingsplan opmaken van al het drukwerk. Daarbij hoorde ook het coördineren van het campagnebeeld in samenwerking met fotograaf Emilie Vercruysse. Het opvolgen van de persberichten, nieuwsbrieven en social media.


In de rand van dit tentoonstellingsproject werkte het MIAT ook een divers programma uit. Dit ging van start met een debat 'Kinderarbeid goed of slecht?' Ook hierbij was ik nauw betrokken, zowel voor de inhoudelijke uitwerking, de organisatie als de promotie.


Tot slot bracht het museum, samen met Stichting Kunstboek, ook een boek uit. Daarin zijn alle persoonlijke verhalen van werkende kinderen, van vroeger en nu, uit de tentoonstelling verzameld. Met daarbij een aantal achtergrondstukken over kinderarbeid. Ook deze publicatie volgde ik van begin tot einde mee op. Dat gaat om de afspraken met de uitgeverij, de deadlines stellen voor de deelnemende auteurs, eindredactie van alle teksten, overleg met vormgever over lay-out en tot slot de promotie van het boek.


Projectopvolging * eindredactie museumteksten * eindredactie en coördinatie publicatie * communicatieplan opmaken en uitvoeren * pers * sponsoring * evenementen


68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven